Американската изследователска компания RAND Corp. представи 5 сценария за възможно

...
 Американската изследователска компания RAND Corp. представи 5 сценария за възможно
Коментари Харесай

5 сценария как Ким напада Южна Корея

 

Американската изследователска компания RAND Corp. показа 5 сюжета за допустимо нахлуване на КНДР против Южна Корея като ги разгласява на уеб страницата си, представени от лента.ру.

Първият сюжет планува петминутна офанзива от Пхенян върху южнокорейски огромен индустриален обект. Вторият – едноминутна офанзива в демилитализираната зона. Третият – едноминутна офанзива в центъра на Сеул, четвъртият — едночасов обстрел на демилитализираната зона и петият – едночасова офанзива на Сеул.

В сюжетите са регистрирани приблизителното количество бойна техника на армията на Ким Чен ун, гъстотата на популацията в евентуалните военни региони и съмнение за местонаходището на хората.

По оценка на анализаторите на компанията, жертвите при вероятните удари ще са най-малко 4 500 души. Ако обаче се отиде на разновидността на едночасов обстрел на зоната, починалите ще са повече от 200 000, считат експертите.

Те прецизират, че основната задача на Съединени американски щати, Южна Корея и техните съдружници е да се избегне удар по страната от Ким.

Преди месеци, при започване на юни, в севернокорейският град Кесон, който е на границата с Южна Корея, избухна гърмеж. Инцидентът стана малко след слуховете, че КНДР готви да вкара армия в демилитаризираната зона и Пхенян укрепва границата си със съседите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР